fbpx

KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEET


Koria-sarja kestää elämää, ei kuitenkaan ihan mitä tahansa. Näiden ohjeiden avulla pidät huolta ja säilytät kalusteesi uudenveroisina mahdollisimman pitkään.

Materiaalit

Puu on elävä, lämminhenkinen materaali, jonka luonteeseen kuuluu värien ja kuvioinnin vaihtelu. Juuri ne tekevät puusta jäljittelemättömän ja kauniin. Puun rakenteeseen ja ulkonäköön vaikuttavat mm. kasvupaikka, maaperä, ilmasto-olosuhteet ja puun ikä.

Osa puulaaduista, kuten koivu ja petsatut sävyt ovat suhteellisen tasavärisiä. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että aidon luonnonpuun värierot tasaantuvat ajan myötä. Voit siis huoletta jäädä odottamaan mahdollisten värierojen tasaantumista ja värin lopullista kypsymistä.

Kuljetus

Kaluste on pakattu siten, että se kestää tavallisen kuljetuksen.

Pudottamista on ehdottomasti varottava, sillä sitä kaluste ei kestä.

Tarkista, että pakkaus on ehjä.

Käyttöönotto

1. Tarkista, että mukana ovat kaikki tilatut elementit ja tarvikkeet.

2. Avaa pakkaukset. Teippaukset kannattaa irrottaa varovasti (mm. veitsi voi aiheuttaa ikäviä pintaviiltoja). Paras tapa on avata pakkaus pohjasta, kääntää liepeet sivuille, kääntää elementti varovasti ympäri ja nostaa pakkaus pois. Näin elementti jää heti oikein päin.

3. Asenna tuotteet omille paikoilleen. Korjaa pienet virheet lattian korkeudessa esim. asettamalla taiteltu paperi sokkelin alle. Kaikkia tuotteita voi käyttää myös ilman sokkelia tai pyöriä, jos tahdotaan esimerkiksi matalampi käyttökorkeus. Ruuvaa tarvittaessa elementit toisiinsa kasausruuvilla.

4. Tutustu laatikoiden avausmekanismeihin. Osassa tuotteista on esimerkiksi työntämällä aukeavat laatikot, jotka avautuvat työntämällä napakasti laatikon alareunasta.

Noudata ohjetta. Näin varmistat, ettei synny harmillisia tilanteita ja että kaluste kestää sen käytön, mihin se on tarkoitettu.

Käyttöolosuhteet

Kaluste on tarkoitettu tavaroiden säilyttämiseen kuivissa tiloissa, jatkuva kosteus vahingoittaa kalustetta.

Jos jätät kalusteen voimakkaaseen auringonpaisteeseen, syntyy haalistumisvaara.

Älä sijoita kalustetta niin, että se on kiinni lämmityslaitteissa.

Älä sijoita kalustetta kulkureitille niin, että esimerkiksi huoneen aukeavat ovet osuvat sen kulmiin.

KORIAn käyttö

Kalusteiden kantavuus on mitoitettu normaalin käytön mukaan niin, että ne kestävät hyvin ihmisen painon. Varovaisuutta on kuitenkin noudatettava jos tuotteen päälle noustaan esimerkiksi seisomaan.

Kalusteen pinta ei pidä kolhuista ja terävistä esineistä.

Jos pidät kalusteen päällä kukkia, huolehdi siitä, ettei kasteluvesi pääse turmelemaan pintoja, käytä tarvittaessa aluslautasta.

Malleissa, joissa on sisälaatikot, suosittelemme käyttämään 15 litran roskapussia.

Pussi on helppo kiinnittää sisälaatikon yläosan uriin kuvan mukaisesti.

Puhdistus

Maali-, lakka- ja laminaattipinnat voidaan puhdistaa tavallisilla vesiliukoisilla pesuaineilla.

Puhdistuksen jälkeen pinnat pyyhitään puhtaassa vedessä kostutetulla liinalla ja kuivataan.

Voimakkaasti värjääviä aineita, kuten kahvia, punaviiniä tai punaista steariinia, ei saa jättää pinnoille, koska niistä voi jäädä ikäviä jälkiä.

Jos poistat vaikeita tahroja, kuten painomustetta, teetä tai rasvaa, liuottimilla, noudata puhdistusaineen valmistajan ohjeita.

Vältä hiovia puhdistusaineita.

Irrotettavat sisälaatikot voi ottaa pois ja puhdistaa erikseen samojen ohjeiden mukaisesti.

Pintoa vahingoittavat aineet

Maali-, lakka- ja laminaattipintoja vahingoittavat:

emäksiset ja happamat puhdistusaineet

naarmuttavat hankausaineet ja naarmuttavat pesimet

veden pitkäaikaisvaikutus

kuuma vesi

kuumat esineet

Kalusteen siirtäminen

Huomioithan, että tuotetta siirrettäessä tai liikuteltaessa avautuvat kannet tai hallitsemattomasti avautuva laatikko voi aiheuttaa vaurioita ja vammoja. Esimerkiksi muuton yhteydessä kannattaa tuote pakata huolellisesti niin, ettei mikään osa pääse avautumaan tai irtoamaan.